Wie is Olaf en wat is zijn ‘Holistische Visie op ICT’?

Olaf is als eigenaar van Holos Consultancy B.V. al jaren werkzaam in de Zorg en Zorg-ICT met in totaal ruim 30 jaar ervaring. Van oorsprong is hij (oncologie) verpleegkundige en hij kent ‘de Zorg’ dus ook vanuit de eerste hand. Hij werkte in ziekenhuisorganisaties en voor ICTZ als Projectmanager, ICT-specialist en Business Consultant op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Hij spreekt hierdoor de taal van zowel directie, lijnmanagement als die van de medische staf en de andere medewerkers. Niet alleen in de primaire zorg maar ook op andere afdelingen. Hij adviseerde in projecten de Raad van Bestuur, programmamanagers en hij begeleidde de medische staf bij verandertrajecten en HIX-implementaties.

Olaf heeft niet alleen zeer veel ervaring en ICT- en bedrijfskundige kennis maar ook ‘Hart voor de Zorg’ en hij is innovatief. Olaf volgt de ontwikkelingen in de (Zorg)-ICT op de voet om deze direct in te kunnen zetten waar deze toegevoegde waarde hebben voor de klant. Olaf’s passie is maximale toegevoegde waarde voor zijn klanten leveren.

Holos Consultancy bijdragen aan kwalitatieve en efficiënte zorg met meer tijd -voor- en daadwerkelijke betrokkenheid -van- de patiënt.

Olaf heeft ook een eigen en heldere visie op Informatievoorziening en ICT:

Holos is Grieks voor ‘geheel’. Mijn visie is gebaseerd op het principe dat aandacht voor het geheel van de drie-eenheid Mens, Systeem en Proces leidt tot de meest optimale inzet en hoogst mogelijke toegevoegde waarde van Data, Informatie en Technologie voor organisaties. Ik noem dat mijn Holistische Visie op IV en ICT.

Collaboratie is een kritische succesfactor voor mij. Uit samenwerking ontstaat een synergetisch effect dat leidt tot succesvolle veranderingstrajecten en acceptatie van de veranderingen door de mensen. ICT met een ‘Human Touch’. Ik pas daarom in de begeleiding en advisering van organisaties principes als Kaizen, Jidoka en op een pragmatische wijze onderdelen van methodes als Prince2 en Agile toe.”

Samenwerking met klanten en andere partijen is zo belangrijk voor Olaf dat hij altijd op zoek is naar kansen om met anderen (partners) te werken aan innovaties en ontwikkelingen. Hiervoor werkt hij samen met AdvisoryConsort en ZorgOn en is hij partner in de nieuwe start-up Zorgcontinuum.